Geralt, zaproponujcie handlarzowi wprowadzenie do umowy zapisu mówiacego o tym, że deklarowany przez niego przebieg wynosi ......km i jest oryginalny tzn. nie był poddany korekcie. Jesli się na to zgodzi to pewnie przebieg jest taki jak mówi (a w razie czego macie dowód przed sądem). Jesli nie wyrazi zgody na taki zapis, to zapewne przebieg jest kręcony.
[O1] Maxi Dot wskazania średniego spalania
Zwiń
X
-
[O1] Maxi Dot wskazania średniego spalania
Drodzy koledzy otóż w ostatnich dniach zaobserwowałem w swojej RS dziwne zachowanie wskazań średniego spalania, które nie miało miejsca wcześniej...
Kiedy jadę spalanie spada i w mieście zatrzymuje się na poziomie 10.5-11, jest ok...
Ale kiedy się zatrzymam i postoję chwilę na uruchomionym silniku to w ciągu kilku chwil wskazanie wędruje na około 17-18, a coś podobnego nie miało miejsca wcześniej.
Czy to mogłoby sugerować zbliżającą się lub trwającą usterkę czegoś... tylko czego bo podpinam lapka z Vagiem i błędów brak...
W ostatnim czasie wymieniłem przepływkę na ori Boscha...
Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym?
-
-
Przepływka nówka w całości...
Może powinienem zrobić jakieś logi żeby można było wyciągnąć jakieś szersze wnioski?
Proszę o podpowiedzi?
[ Dodano: Nie 03 Kwi, 11 17:30 ]
Jakoś biednie z wiedzą na tym forum panowie... :?
No więc po dogłębnej i wnikliwej analizie doszedłem sam do sedna...
Brudna przepustnica oraz nieszczelne połączenie przepustnica->kolektor...
Mycie przepustnicy i nowa uszczelka dały unormowanie się wskazań oraz znaczne polepszenie reakcji na pedał gazu
Komentarz
-
Komentarz